Decsi Római Katolikus Egyházközség

 7144 Decs, Ady Endre utca 13. Tel: 74/495-047

Menü

Decsi Karitász csoport

"SEGÍTSEN, HOGY SEGÍTHESSÜNK!"

Csoportunk tevékenységei a megalakulást követően:

2012. novemberben 9 fővel a plébánián megalakult a Decsi Katolikus Karitász. Célunk, hogy segítsük a rászorulókat, bajba jutottakat, betegeket a különböző segélyakciók keretében. További célunk, hogy a személyes szolgálatot végzők, az önkéntes és hivatásos munkatársak személyes szeretete jusson el a támogatott emberekhez.

Első nagy kihívás volt számunkra hogy az adventi kiállítás megnyitón próbáljunk támogatókat és adományokat gyűjteni. Sokat gondolkodtuk azon, hogy mi lenne a legmegfelelőbb ajándék, ami mindenki számára örömet okoz és szívesen vásárolják meg az adományozók. A Mézeskalács készítést választottuk. A felajánlók, a hívek és a munkatársak nagy-nagy szeretettel készítették a szebbnél szebb mézeskalácsokat. Sok-sok mézeskalács készült, amit csomagoltunk és egy szép idézettel ellátva kínáltunk megvételre. Nagy boldogság volt számunkra, hogy a bevételből – ami nem kevesebb, mint 70.000 forint volt - tartós élelmiszert vásároltunk. Karácsony előtt kis csapatunk felkerekedett és közel 30 rászoruló családot látogatott meg. Öröm volt látni a sok boldog csillogó gyermekszemet mikor átadtuk a csomagot. Közben elkezdtük gyűjteni és osztani a használt felnőtt és gyermekruhákat. Eddig 10 alkalommal került sor ruhaosztásra.

A katolikus bálban Bágyi Zsuzsanna és művésztársai felajánlott képeit árvereztük, melyből közel 40.000 Ft bevételünk gyűlt össze.

Húsvétkor gyűjtött adományokból újból tartós élelmiszereket vásároltunk és további rászoruló családoknak juttatunk el. A falu gyermeknapi rendezvényén játékos vetélkedőkkel és palacsintasütéssel vettünk részt, mely nagy sikert aratott a gyerekek körében.

Gyorsan fogytak a lekváros, kakaós, fahéjas palacsinták. Az önkéntesek és a munkatársak összesen 1000 db palacsintát készítettek.

A nyári szünetben segédkeztünk a hittantábor programszervezésében, lebonyolításában. A gyerekek nagyon várták a kézműves foglalkozásokat és hihetetlen oda adással készítették a szebbnél szebb dekupázsolt üvegeket és kavicsokat. Az elkészült darabokat a testvér települések találkozóján sikeresen árusítottuk. Nagy érdeklődés volt a kis művészek részéről, hogy kinek mikor veszik meg az elkészült alkotását. Volt, hogy a gyerekek a szüleiket hozták, hogy vegyék meg az általuk elkészített darabokat.

Ebben a hónapban megérkezett a csoportunk által várt EU-s élelmiszer adománycsomag. A munkatársak nagy odafigyeléssel, szervezéssel összeállították az 1200 kg tésztából 420 liter tejből és 50 kg aszalt gyümölcsből álló csomagokat. Az EU-s élelmiszer csomagot a faluban 93 család vehette át, összesen 360 fő. Az átadást egy nap alatt kellet lebonyolítanunk, melynek helyszínéül a templomot választottuk. Részünkről boldogság volt adni és öröm volt látni, hogy mennyire tud örülni egy-egy család apraja-nagyja az adománynak. Meghatódtunk mikor egy rászoruló család gyermeke már a bejáratnál örömmel bontotta ki és kortyolta a tejet. Jelen pillanatban újból készülünk az adventi kiállítás megnyitóra ismét mézeskalácsokkal, melyből hagyományt szeretnénk teremteni. Ezúton kérjük a híveket, hogy az otthon sütött kalácsokat november 30-ig hozzák el a plébániára, mert ezen a napon du. 3 órától szeretnénk becsomagolni.

Nagy vágyunk, hogy a helyi Karitásznak egy állandó helyiséget találjunk. Továbbra is várjuk sorainkba a segítő szándékú önkénteseket! Teréz anya egy idézetével szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik idáig is támogatták akár anyagilag akár tettekben a Karitász munkáját. „Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat. Csak kis dolgokat nagy szeretettel.”

Kilenc fővel megalakult a Katolikus Karitász decsi csoportja. Szeretnénk támogatni a legrászorultabbakat, szeretnénk idős embereket látogatni. Tesszük mindezt önkéntes alapon. Ezúton kérjük a kedves testvéreket, hogy használt ruhákkal, tartós élelmiszerrel segítsék rászoruló embertársainkat. Amíg nem találunk erre alkalmasabb helyet az adományok leadhatók: a decsi katolikus plébánián, Decs, Ady utca 13. szám alatt.

Várjuk további önkéntesek jelentkezését!

Önkénteseink: Szabó Éva, Ringeisen Jánosné, Bedőkné Traiber Mónika, Pappné Tóth Éva, Móricz Józsefné, Kocsis Melinda, Dohóczki Mónika, Serbán Péter, Kocsis László, Máthé Annamária, Mikóczi Lászlóné

Kalkuttai Teréz anyával együtt kérjük:

Uram, akarod a kezemet,
Hogy ez a nap a rászoruló szegények
És betegek megsegítésével teljen el?
Uram, neked adom a kezemet.

Uram, akarod a lábamat, hogy a mai nap azok
Látogatásával teljen,
akiknek barátra van szükségük
Uram, neked adom a lábamat.

Uram, akarod a hangomat, hogy a mai nap
Beszélgetéssel teljen azokkal,
Akik a szeretet szavát szomjazzák?
Uram, neked adom a hangomat.

Uram, akarod a szívemet hogy ez a nap
A magányosok szeretetével múljon el,
Mert hiszen ők is emberek?
Uram, ma neked adom a szívemet.

 

 

 

Módosítás dátuma: 2014.10.12. 14:11

Római Katolikus Egyházközség, 7144 Decs, Ady Endre utca 13. Tel: 74/495-047 Honlapszerkesztő: Kocsis László


A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu

Design from Free Templates - your source for free web templates