Decsi Római Katolikus Egyházközség

 7144 Decs, Ady Endre utca 13. Tel: 74/495-047

Menü

Iskolai hittan 2017/18

Engedjétek hozzám a gyermekeket....- mondja Jézus az evangéliumban.

Szülőként miért tarthatjuk fontosnak, hogy gyermekünk hittanra járjon? Talán leginkább azért, hogy a gyermek egy pozitív életfelfogást és humánus magatartást sajátítson el. Az óvodai hittan "csak" hitre nevelés, az iskolai az oktatás és hitre nevelés. Minden foglalkozás alapja a másik elfogadására, tiszteletére, szeretetére nevelés és ezáltal magához a Szeretethez, Istenhez, a Mennyei Atyához juthat el a gyermekek, akik még nagyon nyitottak és fogékonyak a természetfelettire. A hittan célja az, hogy alapra tegyen szert a gyermek, amire később építve megtalálja hite és élete értelmét, szépségeit és tudjon mibe kapaszkodni, ha nehézség éri őt.

És még egy fontos szempont: A gyermek a hittanra, templomba járással egy közösségnek is tagjává válik. Sokan aggódunk amiatt, hogy gyermekünk majdan elérve a serdülőkort "normális" tud-e maradni. Ebben az életkorban nagyon meghatározó a fiatal fejlődésében a kortárs csoport, azoknak a vele egykorúaknak a véleménye és életstílusa, akiknek társaságához tartozik. Könnyebb ellenállni az alkohol, a kábítószer, a szabados szexuális élet és a szélsőséges divatirányzatok csábításának, ha olyan társak és - a szülőkön kívül is - olyan idősebb támogatók veszik körül a fiatalt, akik az élet alapvető értékeit képviselik. Ez természetesen felelősséget ró ránk, magunkat kereszténynek valló felnőttekre, hogy gondolkodásmódunk és az élethez való viszonyulásunk hiteles és vonzó példaként állhasson a gyermek előtt. - Már az óvodáskorú gyermek előtt is, aki sokkal többet lát és a maga módján megért, magába épít a szülei életéből, mint gondolnánk.

Szeptemberben csak az elsős szülőknek kell jelentkezési lapot kitölteni, amit az első szülői értekezleten minden szülő megkap.

A hittanórák a 2. tanítási héten (szeptember 10.) kezdődnek, figyeljük az órák beosztásán az iskolai faliújságon.

Másodikos gyerekek, aki nincs megkeresztelve, 2013. húsvétkor nagyszombat este részesül a szentségben. A negyedikes gyerekek elsőáldozása 2013 májusában lesz. Ennek feltétele a vasárnapi szentmisék látogatása.

 

 

 

Módosítás dátuma: 2017.10.31. 07:47

Római Katolikus Egyházközség, 7144 Decs, Ady Endre utca 13. Tel: 74/495-047 Honlapszerkesztő: Kocsis László


A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu

Design from Free Templates - your source for free web templates